Vendorlympics


Klanten en prospects vragen vaak naar de voordelen van onze VNX systemen, ten opzichte van een concurrerende aanbieding. Helaas leidt deze vraag te vaak tot een oneerbiedige discussie over de nadelen van de concurrerende aanbieding. In reactie mogen vervolgens de concurrenten dan ook nog een rondje modder gooien. De klant is hier absoluut niet mee geholpen, het gaat er namelijk absoluut niet om wat systemen niet kunnen.

 Waar het om gaat is hoe een storage systeem de processen van de klant kan ondersteunen en optimaliseren. Hierbij is het belangrijk om te begrijpen wat de klant wil bereiken naast voor de hand liggende aspecten als de laagste kosten, de hoogste performance en het meest betrouwbare systeem. Echt belangrijke aspecten zijn namelijk; het management, de integratie in bestaande infrastructuur, rapportage en analyse mogelijkheden.

 Ook hier wil ik me niet branden aan de discussie of andere systemen deze functies niet hebben. Wat ik wel wil benadrukken is dat onze VNX systemen juist op deze punten extreem goed scoren en dat dit een prima basis is om de inzetbaarheid van het systeem te beoordelen.

 In technische termen moet een modern storage systeem minimaal beschikken over de volgende functionaliteiten om te voldoen aan de algemene wensen van de klant en waar mogelijk volledig geïntegreerd kan uitblinken:

Interne virtualisatie.
Resources zijn beschikbaar als pools en het opleveren van een nieuwe omgeving gaat sneller gaat

Set en Forget management met Thin provisioning en automatische performance optimalisatie.
Hiermee is de performance altijd optimaal ten opzichte van de beschikbare resources

Unified
De ondersteuning voor verschillende protocollen zoals SAN en NAS draagt bij aan een brede inzetbaarheid van het systeem

Integratie met en management van de Virtualisatie laag
Een aantal elementaire taken kunnen vanuit de hogere lagen gedaan worden

Beschikbaarheid, online onderhoud en uitbreidbaarheid
Hiermee kan het systeem echt mee kan in de 7×24 economie

 Vanuit de luxe positie dat ik bij EMC werk, en door me te verdiepen in de behoefte van de klant, kan ik deze discussie oprecht voeren. Het antwoord waarom een systeem beter is moet gezien worden in het licht van de behoefte en niet vanuit een technische functie die zelden gebruikt zal worden. Het risico dat men mijn vragen en belangstelling naar de toepassing als lastig ervaart neem ik op de koop toe. Een juist advies over de Unified EMC VNX systemen welke de behoefte van de klant op een juiste manier adresseert blijft  voor mij heilig.

 Wouter Kolff

Advisory Systems Engineer

Laat een reactie achter