Flash heeft pas het tipje van de sluier opgelicht


Een recent artikel van Gartner laat zien dat de markt voor All Flash Arrays (AFA) dit jaar groeit met 129%. EMC was relatief laat met een Flash oplossing in de markt te zetten en persoonlijk ben ik trots op de keuzes die gemaakt zijn. EMC heeft de tijd genomen, volgde de marktontwikkelingen op de voet en werkte op de achtergrond al enige tijd aan een Flash oplossing waarbij kwaliteit van de AFA XtremIO belangrijker was dan de snelheid om het product op de markt te brengen.

De architectuur maakt het verschil

De ontwikkelingen van een geheel nieuwe architectuur (4e generatie) kost nu eenmaal tijd. Deze nieuwe architectuur is cruciaal voor het succes op de AFA markt. In een eerdere post heb ik al beschreven hoe anders deze 4e generatie AFA architectuur is.

Alle spelers op de markt hebben de basis van de Flash disk technologie redelijk onder de knie. Globaal zijn er drie soorten in gebruik: de Single Level Cell (SLC) disks en twee typen Multi Level Cell disks, één voor Consumers (thuisgebruik) en één voor Enterprises (cMLC en eMLC). Het verschil van AFA’s zit niet alleen in het gebruikte Flash disk type, maar vooral in de gekozen architectuur. Het EMC AFA systeem, de XtremIO, heeft een 4e generatie Flash architectuur en heeft daarmee in een korte tijd diepe indruk gemaakt bij onze klanten.

Gartner heeft in een recent artikel de nieuwste marktaandelen gecorrigeerd. De typische 4e generatie eigenschappen zoals in-line all the time, thin provisioning, deduplicatie, replicatie, compressie, scale out en encryptie biedt het systeem ongeëvenaarde prestaties en heeft EMC XtremIO als snelst groeiend Enterprise storage product op de kaart gezet. Momenteel kiest ruim een derde van de AFA klanten voor EMC XtremIO en daarmee heeft het een factor 1,5 meer marktaandeel dan de nummer 2 in deze markt.

Succes smaakt naar meer

EMC blijft vooruitkijken en werkt aan nieuwe innovaties, zodat XtremIO de leidende rol kan vasthouden. Niet alleen door verdere ontwikkelingen van XtremIO voor super performance voor huidige Enterprise applicaties zoals Oracle, Virtualisatie en VDI applicaties, maar ook voor de nieuwe markt van in Memory Computing.

Ik denk dat er met het succes van XtremIO slechts een begin is gemaakt van de opmars van Flash technologie binnen het data center. Innovaties zullen elkaar snel opvolgen en ik verwacht dat de nieuwe markt van in Memory Computing zal voorzien van geavanceerde flash technologie en dat het de architectuur is die bepaalt of we de performance met weer een factor 10 kunnen laten stijgen.

Voor meer informatie over de AFA EMC XtremIO: http://netherlands.emc.com/storage/xtremio/enterprise-solutions.htm

 

 

 

 

Laat een reactie achter