Next Generation Datacenter


Met VPLEX is het mogelijk de passieve storage infrastructuur actief te gebruiken, hierdoor kunnen applicaties die geografisch gescheiden zijn actief blijven, onafhankelijk van onderliggende storage technologieën en onderbrekingen.

Het is alweer een paar jaar geleden dat EMC in het bezit kwam van een nieuwe technologie dat we vandaag de dag kennen als VPLEX. Het veranderde snel de markt van Active Active datacenters, naar Active Datasets. De stille kracht, het Global Cache Coherency algoritme, maakte het mogelijk tot wel vier datasets actief in te zetten. Global Cache kan je het beste omschrijven als een grote pool van geheugen die de actieve datasets uit verschillende datacenters als één logisch datavolume aanbiedt, onafhankelijk van merk, type, afstand of zelfs achterliggende dataconstructies en beveiliging.

Aangezien VPLEX geen passieve delen kent worden alle resources altijd actief ingezet, maar het belangrijkste voordeel voor de klant is dat storage failover niet langer bestaat. Hierdoor wordt het bijzonder interessant voor geclusterde compute omgevingen, zoals (Streched) vSphere Clusters, Microsoft Clusters, Oracle RAC Clusters etc. Deze cluster technologieën zien VPLEX, onafhankelijk van de afstand als een logische entiteit en werken samen met VPLEX naadloos om infrastructuur storingen heen.

We kunnen VPLEX makkelijk toevoegen aan een bestaande infrastructuur zonder dat het functionaliteit wegneemt. Integratie en management zijn de speerpunten. VPLEX valt onder het EMC Management Framework UniSphere. Klanten zetten UniSphere in voor management van de verschillende EMC technologieën en integreren hierbij bestaande storage technieken binnen VPLEX. Hierbij kun je denken aan het offloaden van snaps/clones, autotiering, maar ook Continuous Data Protection of replicatie naar een derde site.

Er is veel te vertellen over VPLEX; het verhoogt onder andere de beschikbaarheid en flexibiliteit, biedt de mogelijkheid voor een zeer efficiënte “True Active Active” datacenter setup en het beheer van de storage wordt sterk vereenvoudigd. Wil je meer weten over deze oplossing? Kom dan aanstaande woensdag naar de vAcademy van EMC, die geheel in het teken staat van VPLEX.

Rohan Nikookar – Systems Engineer

Laat een reactie achter