Bouwpakket of Plug n’ Play?


Sinds jaar en dag zijn IT organisaties gewend om met losse en individuele hardware en software componenten een IT-infrastructuur te realiseren. Tijdens dit proces komen er verschillende fasen aan bod. Meestal begint dit met het vastleggen van de eisen die door de business worden uitgesproken. Deze eisen moeten de business helpen de bestaande activiteiten te versoepelen en nieuwe activiteiten te versnellen. Vervolgens gaan de verschillende IT-disciplines binnen de organisatie een uitdagend proces in om te beslissen hoe de business eisen gerealiseerd kunnen worden met de beschikbare technologieën, resulterend in een architectuur en design. Hierna worden alle individuele componenten zoals compute, storage, networking en software geïnstalleerd, geconfigureerd en geïntegreerd. Een klus die veel tijd, investeringen en vooral veel expertise vereist die veelal niet aanwezig is binnen organisaties.

Buy vs. Build

Is zelf bouwen van de IT-infrastructuur dan eigenlijk wel de meest verstandige keuze? Het ontwerpen, installeren, configureren en testen van een nieuwe, onbekende infrastructuur vergt namelijk veel kennis en tijd. Daarnaast brengt het ook de nodige risico’s met zich mee op het gebied van kosten en totale doorlooptijd. Vooral de doorlooptijd is een pijnpuntje van hedendaagse IT-afdelingen, want vandaag aangevraagd, is bij voorkeur gisteren geleverd.

De business blijft continu versnellen, wat met zich meebrengt dat de eisen van vandaag, niet de eisen van morgen zijn. Het is dan ook ontzettend belangrijk dat de IT-infrastructuur de flexibiliteit, schaalbaarheid en betrouwbaarheid biedt die aansluit op de snelle ontwikkelingen vanuit de business. En dit alles met snelle doorlooptijden, want weken wachten op nieuwe resources of uitbreiding op bestaande, is vandaag de dag niet acceptabel meer.

Waarom nog zoveel risico’s nemen als het vermijden ervan vele malen eenvoudiger is? Zou het niet efficiënter en effectiever zijn als we de eisen die worden opgesteld door de business direct kunnen vertalen naar een turn-key oplossing?

car kant en klaar

Converged en Hyper-converged oplossingen ontzorgen de business en IT van de complexiteit en het risico die het realiseren van een IT-infrastructuur met zich meebrengt. Hierdoor hoeft IT minder tijd te besteden aan de installatie, configuratie en integratie en kan er meer focus gelegd worden op het ondersteunen van de bedrijfsprocessen. Het hebben van slechts één aanspreekpunt voor support en een IT-infrastructuur die optimaal op elkaar is afgestemd, verhoogt tevens de continuïteit richting de business.


Dell EMC Forum

Wil je meer weten over Converged Infrastructure en de Dell EMC oplossingen? Kom dan naar Dell EMC Forum op 13 december in Den Haag en bezoek sessie 1b – Buy vs. Build: Converged Platforms are the New End Game, van 11.30-12.00 uur.

Schrijf je nu in voor Dell EMC Forum.

Deze blog is geschreven door Guido Barendse, Systems Engineer, Dell EMC

Laat een reactie achter